Driessen: ‘PSV-fan achter politieacties, Ajax en Feyenoord benadeeld’

Valentijn Driessen heeft felle kritiek geuit op de aangekondigde politiestakingen en hoe deze de Eredivisie beĂŻnvloeden. De wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht is geannuleerd vanwege de acties van de politie, en Driessen richt zijn pijlen op Maarten Brink, de projectleider van de stakingen.

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen: “Het aanvankelijke begrip voor de politieacties bij voetbalwedstrijden verdwijnt snel.” Volgens hem worden er elk weekend acties gepland tijdens belangrijke Eredivisieduels, en hij wijst erop dat Brink een fervent fan van PSV is. “Brinks club, PSV, blijft voorlopig buiten schot van de door hem geĂŻnitieerde stakingen, met tegenstanders zoals NEC, Fortuna Sittard, Willem II en Sparta. Terwijl Ajax en Feyenoord, concurrenten van PSV, al getroffen zijn.”

Driessen benadrukt verder dat zijn kritiek op de politieacties losstaat van de bredere discussie over het recht op staking en de regeling voor vroegpensioen in het kader van zware beroepen. “Er is veel te zeggen over dat debat,” schrijft hij, “maar vooralsnog lijkt het profvoetbal, en in het bijzonder Ajax, het meest te lijden onder de acties, met twee afgelaste wedstrijden tegen Feyenoord en FC Utrecht.”

Laatste Nieuws

 

Disclaimer: Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en worden door vitessejeugd.nl uitsluitend ter informatie gebruikt.