Real Madrid wint na controversiële penalty’s tegen Real Sociedad

De manier waarop Real Madrid zaterdagavond won van Real Sociedad (0-2) zorgt voor veel ophef in Spanje. Het team van Carlo Ancelotti scoorde twee keer uit strafschoppen in Baskenland, waarbij vooral de tweede penalty voor veel discussie zorgde.

Het waren de derde en vierde penalty’s voor Real Madrid dit seizoen in La Liga, nadat eerder al twee van hun drie doelpunten in de wedstrijden tegen Las Palmas (1-1) en Real Betis (2-0) vanaf de stip kwamen. Zaterdag was er weinig discussie over de eerste strafschop, die werd benut door Vinícius Júnior. Sergio Gómez, middenvelder van Sociedad, kreeg de bal tegen zijn uitgestoken arm, waardoor scheidsrechter Juan Martínez Munuera niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Echter, over de tweede strafschop was veel te doen.

Discussie rond tweede penalty

De tweede penalty ontstond toen Vinícius Júnior werd geraakt door Jon Aramburu, terwijl de bal al uit het spel was. Ondanks dat het incident leek te zijn opgelost, vroeg de Braziliaanse aanvaller om een strafschop en kreeg na tussenkomst van de VAR zijn zin. Trainer Imanol Alguacil van Real Sociedad was verbaasd en gefrustreerd. “Voor mij was er maar één penalty. Als we dit soort situaties gaan bestraffen met penalty’s, maken we het voetbal kapot. Ik vind dat er iets moet veranderen als we willen blijven genieten van het spel,” zei hij.

Mbappé beslist de wedstrijd

Met de tweede strafschop, genomen door Kylian Mbappé, was de wedstrijd feitelijk beslist. Dit zorgde voor extra frustratie bij Alguacil, die vond dat zijn team goed partij bood aan de grootmacht uit Madrid. “We hebben veel dingen goed gedaan, maar grote clubs als Real Madrid vinden altijd een manier om met 0-2 te winnen, zelfs zonder briljant te spelen,” aldus de coach. Real Sociedad, dat met slechts vier punten uit vijf duels een moeizame seizoenstart kent, blijft achter met lege handen.

Real Madrid heeft dankzij deze overwinning weer zicht op koploper Barcelona. Mbappé heeft inmiddels drie doelpunten gemaakt in La Liga. De Franse sterspeler kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “Ik voel me met elke wedstrijd beter. Ik begrijp wat het team, de trainer en mijn medespelers nodig hebben, en ik ben ervan overtuigd dat ik het team kan helpen, ook in de Champions League,” blikte hij vooruit op het komende duel met VfB Stuttgart.

Vinícius onder vuur vanwege gedrag

Ondanks zijn scorende vermogen blijft Vinícius Júnior aandacht trekken met zijn gedrag. Na zijn openingsdoelpunt gebaarde hij naar het thuispubliek om stil te zijn, wat opnieuw voor kritiek zorgde. Voormalig Real-legende Predrag Mijatovic uitte zijn teleurstelling over het gedrag van de Braziliaan: “Hij brengt zichzelf alleen maar in de problemen door dit soort acties. We houden allemaal van hem bij Real Madrid, maar dit gedrag stelt iedereen teleur. Hij moet echt kalmeren.”

Laatste Nieuws

 

Disclaimer: Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en worden door vitessejeugd.nl uitsluitend ter informatie gebruikt.