Teleurstellend Gelijkspel Van Vitesse O17 In Dordrecht

Vitesse O17 is

Vitesse O17 is er helaas niet in geslaagd om haar tweede wedstrijd na de winterstop in winst om te zetten. In een winderig Dordrecht werd tegen de plaatselijke FC met 1 – 1 gelijkgespeeld.

In de eerste helft was Vitesse met de wind mee duidelijk de bovenliggende partij, maar omdat het voor het doel aan scherpte ontbrak, bleef het tot kort voor rust doelpuntloos. In de 44e minuut kwam de ploeg toch op voorsprong: bij een vrije trap werd Eray Sürül in zijn loopactie binnen het strafschopgebied onreglementair gestuit, waarna de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees; Gallio Esajas hield vanaf 11 meter zijn hoofd koel en schoof de bal beheerst achter de keeper, zodat de Arnhemmers met een 0 – 1 voorsprong konden gaan rusten.

In de tweede helft had Vitesse de sterke wind tegen en was de wedstrijd meer in balans, maar zonder zelf tot groots spel te komen, hadden de Arnhemmers volledig controle over de tegenstander. De gelijkmaker kwam in de 63e minuut dan ook volledig uit de lucht vallen; één van de Dordtse voorwaartsen werd bij zijn actie geen strobreed in de weg gelegd en mocht vanaf de rand van het strafschopgebied ongehinderd voor de 1 -1 aanleggen.

Hierna behield Vitesse meer balbezit , maar moest het steeds bedacht zijn op de counters van FC Dordrecht. In de laatste 10 minuten werden de Dordtenaren met de rug tegen de tegen de muur gezet, wat nog een paar schietkansen vanuit de 2e lijn opleverde; omdat dit

helaas niet tot resultaat leidde, sloten de ploegen de wedstrijd af met een 1 – 1 einduitslag; al met al een teleurstellend resultaat na een moeizame wedstrijd.