Magistrale Yamal wordt vergeleken met Messi: ‘Puur goud’

Robert Lewandowski was zaterdagavond wederom de matchwinner voor Barcelona in de 2-1 overwinning op Athletic Bilbao, maar het was vooral Lamine Yamal die de meeste lof kreeg, zelfs van de tegenstander. Trainer Ernesto Valverde, voormalig coach van Lionel Messi bij Barcelona, vergeleek de jonge Yamal met de Argentijnse legende.

Valverde, die van 2017 tot begin 2020 Messi trainde bij Barcelona, prees na afloop de jonge talenten van de Catalanen, waarbij hij niet om Yamal heen kon. “Ze hebben enorm getalenteerde jonge spelers. Het is lastig om alle passlijnen af te dekken die een speler als Pau CubarsĂ­ kan vinden. En Lamine Yamal is zo onvoorspelbaar dat je nooit weet waar hij nu weer opduikt. Het doet me denken aan Messi; ze doen dingen die je simpelweg niet kunt tegenhouden,” vertelde Valverde aan de Spaanse pers.

Ook de Spaanse sportkranten waren onder de indruk van Yamal. De zeventienjarige vleugelaanvaller kreeg van Mundo Deportivo de hoogste waardering. “Het Yamal-effect verblindt. Hij neutraliseerde Nico Williams, vulde het vertrek van GĂĽndogan op en zorgde ervoor dat de afwezigheid van Dani Olmo nauwelijks opviel. Deze jonge ster leidt Barça als een ervaren speler. Lamine Yamal is puur goud, de motor die het team laat draaien.”

Daarnaast kreeg trainer Hansi Flick complimenten voor zijn werk met het elftal. Volgens het Spaanse blad Sport heeft Flick stabiliteit teruggebracht bij Barcelona. “Te midden van alle chaos is het een zegen voor Barça om Flicks methodische aanpak en gezond verstand te hebben. We zijn pas twee wedstrijden ver, maar je ziet al een voorproefje van het werk van de Duitser. Barcelona was superieur aan Athletic en gaat nu slapen met vijf punten voorsprong op Real Madrid.”

Raphinha

Flick was na afloop vooral vol lof over Raphinha. De Braziliaan, die speelde op het middenveld in afwezigheid van Frenkie de Jong, Gavi en Dani Olmo, maakte indruk met zijn inzet en verdedigende werk. “We weten dat Raphinha op alle posities voorin kan spelen. Als nummer 10 zorgt hij voor veel dynamiek en druk, wat ons helpt als team. Zijn samenwerking met de rest van de spelers was uitstekend, hij speelde fantastisch,” aldus Flick.

 

Disclaimer: Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en worden door vitessejeugd.nl uitsluitend ter informatie gebruikt.