Nieuwe bondscoach Pochettino ziet rol van PSV’er Pepi bij VS vervagen

Mauricio Pochettino is aangesteld als de nieuwe bondscoach van de Verenigde Staten. De ervaren Argentijnse trainer was in de nacht van dinsdag op woensdag toeschouwer bij een oefenwedstrijd waarin Ricardo Pepi, de spits van PSV, aanvankelijk de schijnwerpers op zich leek te richten.

Na de afwijzing van droomkandidaat Jürgen Klopp, die na zijn vertrek bij Liverpool een sabbatical neemt, heeft de Amerikaanse voetbalbond met Pochettino (52) alsnog een grote naam weten aan te trekken. Voor de Argentijn is het zijn eerste avontuur als bondscoach, na eerdere successen als clubtrainer bij Espanyol, Southampton, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain en Chelsea.

De VS namen op 10 juli afscheid van Gregg Berhalter na een teleurstellend verlopen Copa América. Onder zijn leiding strandde het team in de groepsfase na nederlagen tegen Uruguay en Panama. In 2026 organiseert de VS, net als in 1994, opnieuw het WK, dit keer samen met Mexico en Canada.

Pochettino maakt volgende maand zijn debuut als bondscoach, maar kreeg deze week al een voorproefje van zijn nieuwe ploeg tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. PSV-aanvaller Pepi leek de show te stelen door het eerste doelpunt te maken, maar dat werd afgekeurd vanwege een overtreding.

Een doelpunt van Christian Pulisic leek de Verenigde Staten alsnog naar de overwinning te leiden, maar een late gelijkmaker van Ben Waine zorgde voor een 1-1 eindstand. Pepi’s ploeggenoot Malik Tillman kwam in de slotfase als invaller in het veld.

 

Disclaimer: Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en worden door vitessejeugd.nl uitsluitend ter informatie gebruikt.