Transfernieuws: Chuba Akpom mogelijk op weg naar Panathinaikos, huur met koopoptie in de maak

In het recente transfernieuws blijkt Ajax in gesprek te zijn met Panathinaikos over een mogelijke verhuur van Chuba Akpom. Volgens het Griekse Sport24 zou de Engelse spits, die bij Ajax momenteel derde in de spitsvolgorde staat achter Wout Weghorst en Brian Brobbey, naar Griekenland kunnen verhuizen.

Panathinaikos, die eerder in de derde voorronde van de Europa League door Ajax werd uitgeschakeld, is geïnteresseerd in een huurdeal met een optie tot koop voor Akpom. Bij Ajax lijkt Akpom door de sterke concurrentie niet veel speeltijd te krijgen, vooral met de aanwezigheid van Brian Brobbey en Wout Weghorst. Ook heeft Ajax Julian Rijkhoff als extra optie, wat de kans op een vertrek van Akpom vergroot.

Deze zomer werd al duidelijk dat Ajax openstaat voor een vertrek van Akpom. Ondanks aanvankelijke interesse van clubs zoals AEK Athene, werd een huurdeal destijds niet gerealiseerd.

In zijn eerste seizoen bij Ajax kreeg Akpom vooral invalbeurten, maar hij wist in alle competities vijftien keer te scoren. Onlangs maakte hij zelfs een hattrick in de uitwedstrijd tegen Jagiellonia Białystok.