Zorgen om Giménez: “Verliest elk duel, het wordt zorgelijk”

Santiago Giménez wist opnieuw niet te overtuigen tijdens het Eredivisie-duel van Feyenoord tegen FC Groningen (2-2). Zowel Mario Been als Kees Kwakman uiten hun zorgen over de vormdip van de 23-jarige Mexicaanse spits, die al weken niet op zijn gebruikelijke niveau speelt.

“Giménez speelt wederom moeizaam,” begint Been bij De Eretribune op ESPN. Kwakman sluit zich daarbij aan en benadrukt dat de situatie zorgwekkend begint te worden: “Het is een nieuw seizoen, en hoewel hij veel reist, moet hij beter presteren of anders niet spelen. Dit is gewoon te weinig.”

Volgens Kwakman mist Giménez momenteel de kwaliteiten die van een spits bij Feyenoord verwacht worden. “Wanneer je één-op-één gedekt wordt, moet je als spits aanspeelbaar zijn en de bal vasthouden. Hij verliest élk duel. Op dit moment gedraagt hij zich als een ouderwetse goaltjesdief, terwijl hij veel meer moet brengen.” Kwakman merkt op dat Giménez zelfs tegen relatief onbekende tegenstanders zoals Blokzijl en Peersman geen duels weet te winnen. “Dit zijn geen reuzen, maar hij verliest alle duels van hen,” aldus de analist.

Mario Been wijst op een cruciaal moment in de wedstrijd na 35 minuten spelen, toen Giménez in een goede positie stond om Chris-Kévin Nadje vrij voor de keeper te zetten, maar onzuiver inspeelde. “Geef ‘m gewoon rustig mee,” zegt Been. “Voor een spits is het essentieel om goals te maken, aanspeelbaar te zijn en dat alles lekker loopt. Bij hem is dat al weken niet het geval.”

Na vier Eredivisie-wedstrijden staat Giménez op twee doelpunten en één assist. Met Feyenoord staat hij voorlopig vijfde op de ranglijst met zes punten uit vier wedstrijden, maar zijn vorm geeft duidelijk reden tot zorg.

Laatste Nieuws

 

Disclaimer: Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en worden door vitessejeugd.nl uitsluitend ter informatie gebruikt.