Giorgio Chiellini keert terug naar Juventus in nieuwe rol

Na twee jaar afwezigheid is Giorgio Chiellini weer terug bij zijn geliefde Juventus, ditmaal in een geheel nieuwe rol. De legendarische verdediger, die in 2022 de club verliet na een indrukwekkende loopbaan van zeventien seizoenen, gaat nu aan de slag als manager voor nationale en internationale voetbalrelaties. Na zijn periode bij het Amerikaanse LAFC, waar hij zijn spelerscarrière beëindigde, keert Chiellini terug naar de club waar hij onvergetelijke successen vierde.

Tijdens zijn tijd in Turijn kwam Chiellini tot maar liefst 561 officiële wedstrijden, waarin hij 36 keer het net vond en 26 assists afleverde. Daarnaast won hij met Juventus maar liefst negen landstitels en vijf keer de prestigieuze Coppa Italia. Met zijn uitgebreide ervaring en diepe kennis van het voetbal op wereldniveau, is hij een waardevolle toevoeging aan de club in deze nieuwe managementpositie.

Chiellini en Juventus: Een onbreekbare band

De terugkeer van Chiellini naar Juventus werd officieel op 16 september aangekondigd, en zijn komst werd met groot enthousiasme ontvangen. Ondanks zijn korte uitstap naar de Verenigde Staten, is de band tussen Chiellini en de club altijd sterk gebleven. Zijn loyaliteit en betrokkenheid bij Juventus zijn nooit verdwenen, zowel tijdens zijn actieve carrière als daarna.

De club heeft hem met open armen verwelkomd en benadrukt dat zijn hart altijd bij Juventus heeft gelegen. Chiellini was niet alleen een icoon op het veld, maar ook een belangrijke leider binnen de club. Zijn terugkeer in deze nieuwe rol markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in zijn lange en succesvolle relatie met de club.

Laatste Nieuws

 

Disclaimer: Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en worden door vitessejeugd.nl uitsluitend ter informatie gebruikt.