Afstand tussen Ajax en de ‘Nederlandse top’: ‘We lopen nog achter, dat moeten we toegeven’

Een van de meest opvallende spelers bij Ajax dit seizoen is zonder twijfel Baas. De linkspoot, die in de zomer liet doorschemeren open te staan voor een vertrek uit Amsterdam, heeft verrassend genoeg een basisplaats veroverd onder coach Francesco Farioli. Opmerkelijk genoeg niet op zijn vertrouwde positie als linksback, maar als linker centrale verdediger. Hoewel Ajax onder leiding van de Italiaan een stabielere indruk maakt dan vorig jaar, blijft het gat met de ‘Nederlandse top’ nog steeds aanwezig.

“Ja, daar moeten we eerlijk over zijn, we liggen nog wel wat achter,” geeft Baas toe wanneer hem wordt gevraagd hoe groot het verschil met de topclubs is. “Als je kijkt naar PSV, die erin zijn geslaagd veel van hun spelers vast te houden deze zomer, daar draait het momenteel beter dan bij ons. Maar goed, wij moeten ons niet te veel laten afleiden door andere teams. Het belangrijkste is dat we blijven focussen op het project waar we mee bezig zijn, en dan denk ik dat het uiteindelijk goed zal komen.”

Na een nederlaag tegen NAC Breda en vanwege de stakingen bij de politie, kijkt Ajax inmiddels tegen een achterstand van negen punten aan op PSV. Ook AZ heeft momenteel een voorsprong van negen punten. Feyenoord daarentegen heeft al twee keer gelijkgespeeld en daardoor meer verliespunten. De Rotterdammers staan op vijf punten, terwijl Ajax er na twee wedstrijden slechts drie heeft.

Baas wordt ook gevraagd wanneer het seizoen voor Ajax als geslaagd beschouwd mag worden. “Volgens mij zei de directeur dat het doel Champions League-voetbal is, toch? Dat lijkt me een goede maatstaf,” antwoordt hij.

Laatste Nieuws

 

Disclaimer: Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en worden door vitessejeugd.nl uitsluitend ter informatie gebruikt.