Ajax spelers in shock na blessure Berghuis: ‘Iedereen was tien seconden stil’

Ajax-trainer Francesco Farioli verwacht voorlopig niet te kunnen rekenen op Steven Berghuis, die geblesseerd raakte aan zijn knie in de aanloop naar de return tegen Jagiellonia Bialystok in de Europa League play-offs. De blessure kwam hard aan bij de Ajax-selectie, die zichtbaar geschokt was.

Berghuis had het vorig seizoen al lastig door blessures, waaronder een knieblessure en rugproblemen die hem maanden aan de kant hielden. Hoewel hij aan het einde van het seizoen terugkeerde, was Farioli voorzichtig met zijn inzet aan het begin van dit seizoen. De aanvaller speelde inmiddels zeven wedstrijden onder Farioli en was daarin al van waarde met een doelpunt en twee assists.

Helaas voor Berghuis en zijn team raakte hij opnieuw geblesseerd. “Sinds hij de uitslag van de MRI heeft, zegt hij: ‘Ik wil dat iedereen over mijn knie droomt zodat ik zo snel mogelijk herstel,’” vertelde Farioli aan het clubkanaal van Ajax. De Ajax-selectie was zichtbaar aangeslagen toen Berghuis uitviel. “Op het moment dat het gebeurde, was iedereen tien seconden stil. Dat zegt veel over hoe geliefd hij is binnen het team,” aldus de trainer.

Ajax mogelijk langer zonder Berghuis

Farioli gaf eerder aan dat Berghuis ongeveer vier weken zou moeten missen, maar inmiddels lijkt zijn herstel langer te duren. “Het gaat wel enkele weken duren,” gaf Farioli aan.

Berghuis zal in ieder geval de komende drie wedstrijden missen, te beginnen met de inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard op 18 september, gevolgd door het duel tegen Go Ahead Eagles en de Europa League-wedstrijd tegen Besiktas.

Laatste Nieuws

 

Disclaimer: Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en worden door vitessejeugd.nl uitsluitend ter informatie gebruikt.